6/22/2018

Trzyskładnikowe wypieki




Jest mi szalenie miło, że mogę Was dziś przywitać na blogu w jego nowej odsłonie. Mam nadzieję, że Wam się podoba. Więcej na ten temat napiszę następnym razem, bo aż chce mi się tworzyć przy tym zmienionym wyglądzie.

Dziś chciałam Wam napisać kilka słów o nowej książce, którą mam na półce kucharskiej. Lubicie przygotowywać słodkości w domu? Domowe ciasta, desery? Ja z jednej strony bardzo lubię, ale zazwyczaj ograniczam się do kilku sprawdzonych przepisów. Raczej skupiam się na tych łatwych przepisach, gdyż parę razy zdarzyło mi się porwać na jakiś skomplikowany przepis i skończyło się to fiaskiem, więc się lekko zniechęciłam. Często jest też tak, że otwieram książkę kucharską i coś bardzo mi się spodoba i wtedy dochodzi do tego kluczowego momentu...robienia listy zakupów. No i cóż, długość listy składników czasem odstrasza, bo od razu wydaje mi się, że przepis będzie bardzo skomplikowany.

Nie sądziłam, że można wymyślić aż tyle przepisów na wypieki z 3 składników. A właśnie o tym są "Trzyskładnikowe wypieki", których autorką jest Sarah Rainey. Znajdziecie w niej kilka rozdziałów: ciasteczka, ciasta, wypieki z blachy, słodkie przekąski, pieczywo i nie tylko, słone wypieki, desery, lody i sorbety. W książce jest ponad 100 przepisów na bardzo proste słodkości. Moi ulubieńcy trójskładnikowi to np. miodownik, mrożone ciasto pierniczkowo - cytrynowe, kokosanki, zdrowe batony energetyczne, toffi o smaku oreo, batoniki bounty, quiche bez ciasta, krakersy parmezanowe, ciasto na pizzę. Wszystko jest bardzo proste i ciekawe. Warto pobawić się w takie minimalistyczne przygotowywanie słodkości. Ja z pewnością wzbogacę swój repertuar dzięki tej książce :)

Do następnego Kochani!
Uściski,
Ania





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2017 Skandynawska Weranda